3.5.2015

Churrot

Vappuna oli tarkoitus tehdä rosetteja, mutta kun en löytänyt kaupasta rosettirautaa, tekeminen jäi haaveeksi. Luin eilen Täyttä elämää -blogia, jossa Hannele oli tehnyt churroja. En ole koskaan niitä tehnyt, joten päätin kokeilla. Ohje löytyy täältä, klik.

Viimeisimmästä ja ainoasta uppopaistamiskerrasta oli aikaa n. 20 vuotta, joten minua vähän jännitti.
Opiskeluaikana tein munkkitaikinan, mutta kun paistorasva loppui kesken, jouduin leipomaan lopputaikinasta anikselle maistuvia pullia, jotka paistoin uunissa. Ei tainnut rasva olla tarpeeksi kuumaa, joten munkit varmasti imivät sitä liikaa. Anispullat jäivät syömättä, mutta munkit olivat ihan hyviä. Tämä nauratti silloin kovasti ja on vieläkin vappuisin minun ja mieheni hauskoissa muistoissa.

Nämä churrot onnistuivat ja tekivät kauppansa hyvinkin nopeasti. Yhtä kauniita niistä ei tullut, kuin Hannelen churroista, mutta makua se ei haitannut. Olisi pitänyt olla pursotinpussissa isommalla tähtiaukolla varustettu suutin, että pintaan olisi tullut näkyvämmät urat ja pursottaminen olisi ollut helpompaa, kun taikina on aika paksua. Seuraavalla kerralla osaan tehdä pari asiaa toisella tavalla.

Hih, näitä ekakertalaisen tekemiä, kummallisen näköisiä pötkylöitä, dipattiin suklaakastikkeeseen.4 kommenttia:

  1. Oioi, kuinka herkullisen näköstä. Meillä ei ollu kuin kaupan donitseja :)

    VastaaPoista
  2. Nuitahan pittää kokkeilla joskus. Paistorasvaaki jäi munkin paistosta.

    VastaaPoista
  3. Oih, täältäpä löytyi kiva blogi! Löysin blogisi Petran, minä ja me- blogin kautta. Jäin lukijaksi. Tervetuloa vastavierailulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista!