30.9.2015

Chocolate chip cookies


Näillä suklaahippukekseillä meillä herkutellaan aika usein.
Tytär osaa tehdä näistä aivan ihania, suussa sulavia.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Taikinan voi tehdä jääkaappiin vaikkapa edellisenä päivänä ja paistaa juuri ennen vieraiden saapumista. Mitä pidempään taikina on kylmässä, sen parempia kekseistä tulee. Ohjeessa lukee, että taikinan voi myös pyöritellä valmiiksi palloiksi ja pakastaa, mutta sitä emme ole kokeilleet.

Tein näistäkin videon, nam.


Ainekset:
250 g karkeaksi rouhittua suklaata
170 g huoneenlämpöistä voita
1 huoneenlämpöinen kananmuna
50 g sokeria
150 g fariinisokeria
250 g vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vanilijasokeria
1 tl ruokasoodaa


18 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä pikkuleipiä! Nam nam..Ihanaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jassuntassu :)
      Mukavaa päivää myös sinulle ♥︎

      Poista
  2. Ai että mitä ihanuuksia <3 namii :D

    VastaaPoista
  3. Herkkuja! Nuita häätyy tehä;)

    VastaaPoista
  4. Ooh wau mitä keksejä. Hirmu kiva vinkki tuo pakastaminen ja voisi paistaa kun tulee vieraita. :) Kivaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pakkaseen laitto on kätevä juttu. Kiitos Tiia K ♥︎

      Poista
  5. Nyt muuten älysin tykätä facesivuistakin, tykkääjä nro 98. :)

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näkösiä ♥

    VastaaPoista
  7. Namskis! Mitenkäs tässä voi vähentää herkuttelua, kun koko ajan tulee vastaa ihania kokeiltavia ohjeita? Eikä meillä oo mitään juhliakaan tiedossa, että vois vedota niihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija, aina on syytä juhlaan :D
      Kiitos kommentista ♥︎

      Poista
  8. Liisan kotona30.9.2015 19.55

    Jo on herkullisen näköisiä! Liisa

    VastaaPoista
  9. Oi, kiitos ihanasta ohjeesta! Tuollaiset käytännölliset vinkit ovat tosi kivoja arjen pelastajia. Hyvä kuulla tuokin, että taikina vain paranee seisoessaan jääkaapissa. :)

    VastaaPoista
  10. apua, ei tälläisia herkkuja saa esitellä :) Kokeiluunhan tää menee.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista!