3.11.2015

Suussasulavaa juustokakkua


Tämä juustokakkuohje on ollut minulla tosi pitkään ja ohje on ollut kovassa käytössä.
Joka kerta kakku on onnistunut täydellisesti ja siitä on tullut todella herkullinen. Kakun voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin ja tarjoilla seuraavana päivänä. Maku vain paranee.

Kakku on helposti muokattavissa gluteenittomaksi vaihtamalla vain keksipohjaa.


Tässä vielä video kakun tekovaiheista.


New York Cheese cake (kymmenen annosta)

Pohja
200 g digestive keksejä
100 g voisulaa 
1/2 tl kanelia

Täyte
2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
2 tl vaniljasokeria
2 prk (á 200g) ranskankermaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Tee pohja. Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan ja kanelin kanssa. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa juustoa sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki. Lisää ensin munat yksitellen vispaten, sitten sitruunankuori, vaniljasokeri ja ranskankerma.

Kaada seos pohjan päälle ja paista uunissa noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.


34 kommenttia:

  1. Oliskohan tässä ratkaisu isänpäiväkakuksi?? Jotenkin ei nyt yhtään tuu hyvää kakkuohjetta mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäpä ettei. Suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  2. Nämä paistetut juustokakut ovat ihan parhaita. Mukavaa viikkoa Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa, olen samaa mieltä.
      Mukavaa viikkoa myös sinulle :)

      Poista
  3. Tämä kaakku on kyllä hyvää, nam..

    VastaaPoista
  4. Tämä kaakku on kyllä hyvää, nam..

    VastaaPoista
  5. Tätä täytyy kokeilla! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  6. Juustokakku on kyllä ihan ykkösjälkkäri (lettujen jälkeen).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lätyt ovat myös hyviä, ei käy kieltäminen :D

      Poista
  7. En ole ikinä tehnyt, jostain syystä ulkonäkö aina vähän latistanut halukkuutta :) Mutta kiitos kun jaoit tämän, ehkäpä teenkin joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, Katja. Ulkonäkö ei ole kermakakkuun verrattuna kummoinen, mutta tykkään tämän mausta.

      Poista
  8. Kiitos ohjeesta, aion kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Juustokakku on ihan parasta. Säilyy ja maistuu. Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, Päivi. Tämä ei valitettavasti meillä säilynyt jääkaapissa kovin pitkään ;D

      Poista
  10. Ihana ohje! Tätä pitäis kyllä koklata! Ihanaa keskiviikkoa ♡

    VastaaPoista
  11. Kiitos tästä. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.

    VastaaPoista
  12. Liisan kotona4.11.2015 17.03

    Kiitos Kati ohjeesta!! Olen juustokakkujen ystävä, joten tätä täytyy kokeilla. Liisa

    VastaaPoista
  13. Tämä on varmaan sama, jolla tein joku aika sitten gluteenittomana. Niin parasta. Näyttääkin niin hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keliaakikolle tämä on ihan huippu, kun pystyy helposti muokkaamaan kakkua. Ja on hyvää :)

      Poista
  14. Tämä ohje täytyy laittaa tallelle! Näyttää niiiiiiiiin hyvältä! :)

    VastaaPoista
  15. Onpa ihana ohje! Kiitos, tätä täytyykin kokeilla :)

    VastaaPoista
  16. Hello I'am Chris !
    I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
    The "directory" is 24 million visits, 194 Country in the World! and more than 19,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    i followed your blog, please follow back
    Best Regards
    Chris

    VastaaPoista
  17. Heikkous juustokakkuihin ja näyttää älyttömän hyvältä. <3

    VastaaPoista
  18. Juustokakut on ihan parasta nam! Kiitos muistutuksesta täytyykin tehdä tätä herkkua :)

    VastaaPoista
  19. Kiitos kommenteista Katja, Tiia ja Souliina.
    Tilasin eilen jälkiruuaksi ravintolasta juustokakkua ja täytyy sanoa, että kyllä tämä itse tekemäni juustokakku oli paremman makuista. Sitruuna tuo siihen mukavan maun.

    VastaaPoista
  20. Tuota kakkusa pääsin maistelemaan vasta naapurin pikkupojan synttäreillä. Vitsi miten hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista!