22.5.2017

Voinmakuisia popcorneja kattilassa valmistettuna

Täydellisten voinmakuisten popcornien valmistaminen kattilassa on helppoa. Olen harjoittelun tuloksena löytänyt oikean taktiikan, jolla saan lähes jokaisen maissinjyvän poksahtamaan niin, että yksikään popcorni ei paahdu liikaa tai pala.

Mikropopcorneissa on järkyttävä määrä kemikaaleja ja kovetettua rasvaa, joten niitä ei meidän taloudessa nähdä.

Näytän tässä videolla miten valmistan ison kulhollisen popcornia itse.



23 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Testiin menee, voinmakuiset popparit kun on parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Kaisa. Näihin kun on tottunut, niin normipopparit eivät maistu oikein miltään :)

      Poista
  2. Meille ostettiin sellainen Lekuen popparikippo, siinä tavalliset popparit voi valmistaa mikrossa juurikin sellaisessa öljyssä kuin itse tahtoo, oli erittäin hyvä ostos, noita valmis mikropoppareita en minäkään tänne huoli! Näitäkin voisi kyllä kokeilla erityiseen herkutteluun😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näppäriä sellaiset astiat, joilla voi itse valmistaa mikrossa ilman kemikaaleja. Voihan voin sekoittaa myös niihin poppareihin, jotka valmistaa popparikipossa, niin ei tarvitse liedellä vartioida.

      Poista
  3. Meilläkin popparit poksautellaan perinteisellä tavalla.
    Aurinkoista viikkoa sinulle Kati ❤️

    VastaaPoista
  4. Täällä yksi poppareiden ystävä kiittää vinkistä. Täytyykin seuraavalla kerralla kokeilla valmistaa popparit noin. Nam!
    Kivaa viikkoa sinulle Kati! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Toivottavasti onnistuu sinullakin :)

      Poista
  5. Liityin lukijaksi!Kiva blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina. Tervetuloa ja toivottavasti viihdyt.
      Tulen vastavierailulle sinun blogiisi :)

      Poista
  6. En ole koskaan tehnyt itse poppareita. Mikro poppareita ollaan tehty.
    Kiitos hyvästä videosta!😀❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Sari. Meilläkin tuli tehtyä mikropoppareita silloin alussa, kun niitä pusseja tuli kauppoihin myyntiin. Mutta myöhemmin, kun luin mitä kaikkea ne sisältävät, niin en ole sen jälkeen ostanut. Kannattaa kokeilla tehdä itse. Tulee edullisemmaksikin.

      Poista
  7. Meillä oli mun kaverin Terhin kanssa tapana paistaa poppareita kolhuisessa alumiinikattilassa aina, kun Terhin isä ei ollut kotona :). Inhosi sitä hajua niin paljon, että vaikka koko päivä tuuletettiin, isä töistä tullessaan aina kumminkin haistoi ja tuli huutia. Meillä kotona ei moisia herkkuja saanut, joten maistui erityisen hyvältä. Etenkin jos vielä laitettiin tavallisen suolan tilalta aromisuolaa (sitä ei meiltä nykyään kotoa löydy, koska taitaa olla ihan hirveää myrkkyä sekin, mutta aina välillä tekis mieli ihan vaan popcorneja varten ostaa).

    Voin mausta en tykkää ja laiskaksikin olen tullut, joten sen kerran kun poppareita teen, pokasauttelen ne mikrossa ja valkkaan less fat-vaihtoehdon, koska niissä on paras tuntuma.
    Sopivan kuivakkaita mulle, kun oon itekin tällanen kurppa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, popparit olis varmaan ollut aromisuolan kanssa herkkua. Aromisuolaa meilläkin oli lapsuudessa, mutta nykyään se kartetaan kaukaa. Sanon sitä nykyään hermomyrkyksi :D
      Mitä enemmän voita, sen parempaa, lurps :D

      Poista
  8. Kattilassa meilläkin popparit tehdään. Mikropopparit ei ole niin hyvän makuisiakaa.

    VastaaPoista
  9. Kiitos vinkistä. Mikropoppareita olen tehnyt, mutta aina tahtoo niitä jyviä jäädä pussiin, jotka eivät kypsyneet.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista!