24.9.2012

Lankapallo

Sain idean jättimäisestä lankapallosta, joten ostin kolme valkoista lankakerää (3x130 g)  ja pullon puuliimaa. Halusin alkaa ahkeroimaan heti kotiin päästyä ja kun rantapalloa tai isoa ilmapalloa ei löytynyt, päätin päällystää jättimäisen jumppapallon, joka meillä oli kaapissa käyttämättömänä.

Käärin jumppapallon kelmuun ennen kuin kieputtelin vesi-liimaseoksessa kasteltua lankaa sen ympärille. Otin heti haasteellisen ensikokeilun, mutta onneksi tarvikkeet eivät maksaneet kuin 10 euroa, joten ei haittaa vaikka kokeilu epäonnistuu. Langan kieputtaminen ison jumppapallon ympärille oli aikamoisen työn takana. Kieputin pallon ympärille melkein kaksi lankakerää.

Seiraavana päivänä oli jännittävää katsoa miten pallo pysyy kasassa jumppapallon tyhjentämisen jälkeen. Yllättävän hyvin lankapalo piti muotonsa, jos johonkin kohtaan tuli lommo niin sen sai siististi oikaistua. Tein luukun lankapalloon, että sain jumppapallon ja kelmun sen sisältä pois. Sen jälkeen kyhäsin kaapista löytyneistä tarvikkeista ja lankapallosta kattolampun ruokailutilan pöydän päälle. Huonekorkeus on 3 metriä, joten iso pallo näyttää oikein kivalta.

Luukun kiinni saaminen siististi ei ollutkaan helppo homma ja mitä enemmän yritin palloa korjailla, sitä enemmän pallo alkoi kärsimään. Järkevintä olisi ollut kieputtaa vielä kolmaskin lankakerä, koska sitä vielä jäi. Näin ollen lankapallosta olisi tullut vielä tukevampi. Täytyypä kokeilla uudelleen tästä viisastuneena.

2 kommenttia:

Kiitos kommenteista!