21.10.2016

Sisustuspohdintoja


Julkaisin ylimääräisen Viikon varrelta-videon poikkeuksellisesti jo keskellä viikkoa. Jos et sitä vielä huomannut tai ehtinyt katsoa, niin tästä linkistä pääset kurkistamaan alkuviikon touhujani.

Tällä perjantaivideolla pohdin sisustuksellisia juttuja. Mitä tekisin ruokailuryhmän tuoleille, joiden tekonahka on alkanut rispaantua? Myös työpöytäasia mietityttää.

Heitänkö tuolit kaatikselle, ostanko uudet suojahuput vai maalaanko reunat kipsimaalilla, vaikka niistä ei saa samannäköistä enää millään?

Ehkäpä kokeilen ensin maalata tumman ruskealla kipsimaalilla. Jos niistä ei tule hyvät, niin voisin kokeilla etsiä tuoleihin sopivia suojahuppuja. Tai sitten luovutan ja hankimme uudet tuolit ja todennäköisesti myös pöydän.  Harmittaa, että muuten hyvät tuolit joutuisivat kaatopaikalle tällaisen kosmeettisen vian vuoksi. Olisiko teillä muita hyviä ehdotuksia?

Tänään lähden käymään I love me-messuilla. Saas nähdä mitä kivaa siellä on tänä vuonna.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

26 kommenttia:

 1. Harmillista että et nyt saanut sitä pöytää, kun niin noita tarjouksia odotit. :( Minäkin kattelin olisko Ikeassa jotain kiinnostavaa, mutta ei oikein ollut. Ei viitsi sinne ruuhkaan lähteä muuten vaan haahuilemaan.

  Mukavaa viikonloppua ja iloista sisustusmieltä kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja niistä tuoleista piti vielä sanoa, että älä kuitenkaan ainakaan roskiin niitä laita, jos ovat muuten kunnossa. Jos et itse löydä konstia niiden kunnostamiseen, niin jos joku muu vaikka löytäisi. Entä oletko ajatellut kysyä vaikka joltain verhoomolta, jos niille voisi jotain tehdä?

   Poista
  2. Kiitos Heli. En ole ajatellut verhoomoa. Tuoleja on kuusi ja jos kaikki verhoilisi uudelleen, niin siitä tulee kallis tikki. Tuolit eivät olleet alun alkaenkaan kovin kalliit (ja sen huomaa laadussa).
   Ajattelin kokeilla reunojen maalaamista ensin, toivottavasti sillä saa edes vähän lisäaikaa tuoleille.

   Poista
 2. Hei. Mitä jos päällistäisit tuolit oikealla nahalla, jos runko ja pehmusteet ovat hyvät. Nahan tuoliin saisit varmaan jollain 300 eurolla. Ite ostin parkkinahkaa kaksi isoa vuotaa ja maksoivat yhteensä n.150 euroa. Niistä tuli 2 lepakkotuolin päällistä, tyynynpäällinen ja vielä rahiin uusi päällinen. Teen blogiini tästä jutun ja laitan sinne yhteystiedot mistä voi tilata nahkaa. Ite ostin tältä kyseiseltä, kävi täällä torniossa. Varmaan lähettää myös malli paloja.Jos et ite päällistä, niin kannattaa ilman muuta kysyä verhoilijalta paljonko ottaa jos tuolit päällystää, nahalla tai kankaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Päivi. Mitään kovin kallista ratkaisua en viitsi halvoille tuoleille teettää. Tilanne taitaa olla vastaava, kuin esim. vanhan elektroniikkalaitteen korjaamisessa, että osat ja työ maksaa enemmän, kuin kokonaan uusi laite. Ja tottahan se on, että halvalla ei saa hyvää laatua.

   Poista
 3. Minäkin ehdottaisin tuolien päällisien uusintaa :) Tekeeköhän syksy tämän että sisustuspohdinnat herää kesän jäljiltä :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina. Ainakin keväällä tulee sisustushinku. Nyt tämä tuoliasia nousi taas tapetille, kun katselin Ikean tarjouksia.

   Poista
 4. Tuoleihin uudet päälliset. Jos muistan oikein, osaisit varmasti päällystää nämä itsekin.
  Ihanaa messupäivää ja kivaa viikonloppua Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Ehkäpä pystyisin tekemään uudet päälliset itse, jos tekisin kankaasta enkä nahasta ja aikaa olisi ruhtinaallisesti näpertämiseen. Mutta en ole koskaan verhoillut noin vaativaa huonekalua ja niitä on vielä 6 kappaletta, joten tuntuu liian suurelta hommalta itselleni :)

   Poista
 5. Minäkin sanoisin, että uudet päälliset tuoleihin.

  VastaaPoista
 6. Hitto, sulla on just sama tuuri kuin mulla. Odotan ja odotan jotain ihan hulluna ja sit kun pääsen sitä hakemaan niin YLLÄTYYYYYS sitä ei ole mistä ostaa. saakeli ku harmittaa sun puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nanni. Onneksi katsoin varastotilanteen jo kotona. Ei tarvinnut tehdä hukkareissua ja pettyä hyllyn kohdalla, joka ammottaa tyhjyyttään :D

   Poista
 7. Onpa kurja homma, että tuolien reunan materiaali on noin heikkoa. Maalaus voisi olla kiva idea ja jos se ei onnistu niin mitenkäs olisi irtopäällinen istuinosaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rva Kepponen. Kommentistasi muistinkin, että selkänoja on tosiaan erillinen kappale. Kokosin nimittäin tuolit kasaan 11 vuotta sitten, kun tulivat kappaleina. Nyt sain vähän uutta ajateltavaa taas. Ei tarvitsisi päällystää selkänojaa ollenkaan.

   Poista
 8. Irtopäälliset voisi olla helpoin vaihtoehto, sellaiset olen itse aikanaan hankkinut. Nyt puiset tuolit niin ei tarvi päällystää. Mukava viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu. Puiset tuolit taitavat olla kestävin vaihtoehto.

   Poista
 9. No nythän onkin mielenkiintoista odottaa, että millaiseet ratkaisuun päädyt tuolien kanssa! Kyllä niissä rapsuttamista riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi rapsuttaminen käy jouhevammin veitsen kanssa :)

   Poista
 10. Kiva nähdä mihin päädyt tuolien kanssa!
  Mukavaa viikonloppua sinulle!😊❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Mielenkiinnolla odotan itsekin miltä tuolit tulevat näyttämään :D

   Poista
 11. Mielenkiintoista nähdä, millaiseen lopputulokseen päädyt. Itse varmasti hankkisin irtopäälliset :)
  Onnea urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula, mielenkiinnolla odottelen minäkin, millaiset saan aikaiseksi :D

   Poista
 12. Onnea tuoliprojektiin.
  Minulla on ruokapäydän tuolit rottinkipunosta ja istuinosastaan jo halkeilleet ja peitetty tyynyillä, uudet tuolit tekisi mieli hankkia täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti marliska. Mikään ei kestä ikuisesti, valitettavasti.

   Poista
 13. Nytpäs jäädään odottelemaan lopputulosta. Nää sun videot ovat kyllä niin ihania, mie niin tykkään katsella ja kuunnella näitä :) Iloa viikkoosi Kati

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista!