22.9.2017

Tortillaa ja omppupaistosta Katin köökissä

Katin köökissä valmistuu taas meksikolaista. Tein guacamolen itse, kun kaupan valmiissa valmisteissa ei ole oleellista ainesosaa, avocadoa, kuin muutama prosentti ja lisäaineita sitäkin enemmän.

Tein myös omenoista kaura-omenapaistosta. Alkuperäinen ohje on Valion sivuilta, jota sovelsin jonkin verran.

Kävin pikaisesti Jyskissä, kun siellä oli synttärialennuksia ja Tokmannilla. Esittelen videolla mitä heräteostoksia tuli tehtyä.

Kaipailen myös ideoita, mihin käyttäisin lakritsijauhetta, jota löytyy vielä purkillinen ja se tulisi kuluttaa loppuun. Kerrohan kommentteihin, jos sinulla on jotakin ideaa mielessä.

Mukavaa viikonloppua!




11 kommenttia:

  1. Kivoja ostoksia olit tehnyt, kukat oli tosiaan hauskannäköisiä:) Voi mitä herkkuja..tänä viikonloppuna meillä taidetaankin syödä tortilloja:) Mietin että voisikohan tuota lakritsajauhetta käyttää vaikkapa juustokakussa..esim.sitruunajuustokakussa voisi antaa kivan säväyksen:) Oikein leppoisaa alkavaa viikonloppua sinne♥

    VastaaPoista
  2. Olen kerran syönyt kirjolohta, jossa oli lakukastike. Siitä oli minulla blogissakin juttua. Ohjeen nimi oli muistaakseni laku-benella

    VastaaPoista
  3. Oi, meillä taitaakin olla tänään tortilloja tarjolla ja teen guagamolen ohjeesi avustuksella itse.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Ihania herkkuja taas!
    Herkkuvideoita katsellessa tulee ihan nälkä.😀
    Lakritsijauhetta vois käyttää esim. Sitruuna/lakritsi muffineihin.
    Sopiskohan itsetehtyihin toffeekarkkiin?
    Jossain näin joskus ohjeen lakritsimutakakku. Netistä varmaan löytyy.

    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  5. Olipas herkullinen postaus.
    Rattoisaa viikonloppua sinulle Kati ❤️

    VastaaPoista
  6. Itsetehty quacamole on ihan parasta, mutta harvoin tulee tehtyä. Kivoja ostoksia oot tehnyt, mulle tarttuu mukaan noita tekokukkia aika usein :D Jyskissä on yllättävän kivoja sisustusjuttuja. Hyvä kun muistutit että siveltimet pitäis pestä, mutta usko pois...taas varmaan unohdan. Mulla on myös purkillinen tuota lakritsijauhetta, jäämpä oottamaan mitä vinkkejä sen käyttöön saat :) Hyvää viikonloppua ♥

    VastaaPoista
  7. Omppupaistos on namiherkku 😋. Lakritsijauheesta en ole ennen kuullut, joten siinä en voi auttaa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  8. Nam nam! Varsinki se omppujutta. :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan näköisiä herkkuja jälleen :) Lakritsijauheesta olen tehnyt lakritsipannacottaa. On todella hyvää. Mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
  10. Ihan mahtava omenaherkku ja miten hyvää just nuo omputkin vaniljajäden kanssa. En tosiaan tuota torttuhilloa ole ymmärtänyt laittaa makeuttamaan eli loistoidea sekin. Hauska tuo vihreä ompun paloittelija, tarvii. Opin myös uuden tavan pilkkoa avokadoa, kiitti Kati ja ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  11. Aaah mitä ihania herkkuja siellä taas kokataankin.
    Mulla on aivan taivaallinen omenapaistoksen resepti, siinä omput tulee pohjalle ja sinne siirappia ja jotain mausteita, sit tehdään murotaikinatyylinen taikina päälle ja eikun uuniin, se on niiiiiiin hyvää. Eipä sillä, herkun näköistä tuo sinunkin paistos on. Ihanaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista!