24.2.2015

Vanhat peltilaatikot

On tullut kuluneeksi 10 vuotta siitä ostimme tontin Hyvinkäältä ja toukokuussa alkoi tapahtua. Ennen talon rakentamista, tontilta piti purkaa pieni talo, joka tuli irtaimistoineen päivineen tonttikaupan kylkiäisenä.

Talosta löytyi aarteita, astioista huonekaluihin. Talo oli ollut tyhjillään ja vailla lämmitystä ties kuinka kauan, uskon, että useita vuosia.

Seuraavissa blogipäivityksissä esittelen löytämiämme aarteita.
Tässä postauksessa kerron talosta löytyneistä peltilaatikoista.

Pari peltilaatikkoa istuu hyllyn päällä makuuhuoneessa, mutta kaksi laatikkoa ovat niin kärsineet eivätkä sovi sisustukseen, joten ovat poissa näkyvistä.

Tässä makuuhuoneen hyllyllä olevat laatikot. Molemmat ovat elämää nähneet.


Alinna olevan laatikon päältä on irronnut kantokahva. Kannessa on kauniit, koholla olevat ruusukuviot. 

Tässä laatikossa ei ole koristeellisia maalauksia. Tämä on huonokuntoisin laatikko. Kannessa on purjeveneitä, majakka ja maatilan eläimiä. Laatikko on todennäköisesti saksalaisvalmisteinen. 
Kannen takaosassa lukee "Muster geschützt", joka tarkoittanee patenttisuojausta tms. Mitään muuta merkintää laatikosta ei löydy.

Laatikossa säilytän vielä tontilta löytyneitä papereita, valokuvia, lehtileikkeitä ja muuta pientä tavaraa. Valokuvassa on talo, joka oli tontille rakennettu 50-luvulla. Taloa oli laajennettu kuistilla myöhemmin.


Tämä on norjalaisen Westfal-Larsen -laivayhtiön laatikko. Historia kertoo, että laivayhtiö perustettiin vuonna 1905. Etelä-Amerikan reittiliikenne alkoi vuonna 1939. Laatikon iästä ei ole tietoa.

3 kommenttia:

 1. Tuo alimmainen laatikko voi olla arvokaskin :)

  VastaaPoista
 2. Kiva, että löysin tänne ihanaan blogiisi!
  Blogissasi on kauniita kuvia!
  Tännehän minä jään lukijaksesi ja toivotan sinut tervetulleeksi vastavierailulle!
  http://villejalupiineja.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein paljon tervetuloa lukijaksi ja kiitos kutsusta, blogisi on hurmaava! Sait minusta uuden lukijan.

   Poista

Kiitos kommenteista!