26.5.2015

Yöpöytä ja sänky - Kipsimaalaus


Sain viikonloppuna maalattua yöpöydän ja sängyn valkoiseksi. Kokeilin sekoitella taas kipsimaalia ja tällä kertaa tein sekoituksen Tikkurilan Helmi kalustemaaliin (puolihimmeä, listavalkoinen). Sänky ja yöpöytä olivat antiikkipetsattuja. Ne on ostettu Ikeasta n. 15 vuotta sitten. Alun perin tarkoitus oli jättää huonekalut täysin valkoiseksi, mutta päätin kuitenkin hioa maalia nurkista pois ja tehdä niistä vanhahtavat, vaikka ei täysin tyyliimme sovikkaan. Nämä on helppo maalata uudelleen, kun kyllästyn ja vaikka sekoittaa ihan uusi väri.
Maalasin molemmat kolmeen kertaa ja maalia kului tuskin puolta litraa.

Netissä on paljon reseptejä kipsimaalin valmistukseen. Reseptejä löytyy useita erilaisia, joten en ollut itse kovin tarkka mittasuhteista. Tein kaksi täysin erilaista sekoitussuhdetta ja molemmilla tuli onnistunut lopputulos. Pinta tuntuu molemmilla maalisekoituksilla ihan samalta. 

Tässä kaksi erilaista maallireseptiä, jotka löysin netistä.
1. resepti: 2,5 rkl kipsiä, 1,5 rkl vettä ja 2,3 dl lateksimaalia
2. resepti: 1 dl kipsiä, 1 dl vettä ja 3,5 dl lateksimaalia

Tässä video omista sekoituksista.


Harmi kun en löytänyt mistään kalkkimaalille tarkoitettua pensseliä. Kävin kolme rautakauppaa läpi, eikä yhdessäkään ollut huonekaluille tarkoitettuja, pienempiä pensseleitä. Clas Ohlsonissa olisi pyöreä pensseli, joka olisi varmaan kokeilemisen arvoinen. Pensselin olisi hyvä olla pehmeä.
Tavallinen pensseli on liian jäykkä ja jättää pensselin jäljet näkyviin.

Lopuksi vahasin pinnat, jotka joutuvat kulutukselle.4 kommenttia:

 1. Lopputulos on kaunis. Olet ahkera puuhaaja. ;)

  VastaaPoista
 2. Sammaa mieltä edellisen kans.

  VastaaPoista
 3. Kyllä kelpaa unimatin seikkailla :)

  VastaaPoista
 4. Tuli kyllä kauniit ja raikkaat kalusteet.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista!