24.8.2015

Jätskiä ja sen kaltaista


Safkatutka nosti esille jäätelöiden tuoteselosteet, joka antoi vähän ajattelemisen aihetta.
Kovin paljon en ole tänä kesänä jäätelöitä syönyt kun en ole muutenkaan jäätelön suurkuluttaja.
Tästä lähtien kiinnitän kaupassa enemmän huomiota mm. raaka-aineisiin ja jäätelön painoon.

Halvimpiin jäätelöihin on vatkattu ilmaa jopa 40-50%. Siksi pakkaukset on ilmoitettu vetoisuutena eikä painoyksikkönä. Kun maksaa vähän enemmän, niin saa tuhtia tavaraa eikä jäätelöä ei pysty syömään kovin paljoa kerralla.

Jättistuuttia en ole ostanut vuosiin ja pakkaus oli muuttunut tosi paljon edellisestä tuuttikerrasta. Pieni suojapussi oli vaihtunut kovempaan muoviin ja ensimmäisen paperikerroksen alta löytyi vielä toinen.
Kun tätä Jättistuutin tuoteselostetta tutkailee, niin täytyy sanoa, että johan on monesta aineesta rakennettu massa. Toki tässä tuoteselosteessa on myös keksin ainesosat mukana.
3 kaverin jäätelössä ei käytetä keinotekoisia maku-, väri- tai aromiaineita. Raaka-aineet ovat lähellä tuotettuja ja puhtaita. Ja olihan se tosi hyvää.


Helsingissä käydessämme ostimme Helsingin Jäätelötehtaan jäätelöä. Tuoteselostetta en heidän sivuiltaan löytänyt. Tämä maku oli minttusuklaata ja se oli oikein hyvää.Goodion luomujäätelöä en ole vielä päässyt maistamaan, mutta heidän jäätelöissään on todella lyhyt tuoteseloste. Laskin, että jääteilöihin oli käytetty ainoastaan 6-8 eri raaka-ainetta.

Tästä tulikin mieleeni, että meillä on jäätelökone, joka on jo tovin pölyyntynyt kaapissa. Pakastimessa on kulho jo valmiina, joten voisi vaikka joku päivä töräyttää kunnon kotijäätelöt.
Tietääpä ainakin mitä raaka-aineita siihen tulee laitettua.

Mukavaa maanantaita kaikille!

5 kommenttia:

 1. Eipä ole tullut luettua jäätelöiden tuoteselostuksia, yhtään tiedä mitä höttöä syönyt, jos muistaisi seuraavalla kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halvimmissa jätskeissä on lisäaineita on aivan tolkuton määrä.

   Poista
 2. Hyvä postaus! Ja jäätelön teko on niin helppoa tehdä itsekkin ilman konettakin ja tietää mitä se sisältää. Tällä hetkellä pakkasessa toffeejäätelöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Kerran tein jogurttijäätelöä ja se oli aivan ihanaa.

   Poista
 3. Mukava postausaihe! Eipä oo tullut luettua tekstejä...Kannattaa ihmeessä käyttää jäätelökonetta, jos sellainen on kotona :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista!