15.9.2015

#blogisitarinaBlogini on ollut aktiivisen postauksen alla vasta viime keväästä lähtien. Ennen keväistä hurahtamista olin julkaissut blogiini vain 2-6 kertaa vuodessa. Paitsi vuonna 2012, jolloin innoistuin jopa 11 postauksen suoritukseen, mutta vuonna 2013 jäi blogi ilman julkaisuja.

Keväällä tein blogiin nimenmuutoksen ja päätin tehdä juttuja tavallisesta arkielämästä. Sukulaiset asuvat kaukana ja ajattelin, että ainakin äiti tykkäisi seurailla touhujani. Lisäksi tein blogin itseäni varten, vähän kuin päiväkirjan, jonne tallennan asioita, reseptejä, tuunauksia jne.

Mietin nimeä blogilleni, kun en halunnut sen rajoittuvan vain tiettyyn aihepiiriin. En oikein keksinyt muuta kuin Tavallista arkea. Se on todella tylsä nimi, eikä sinänsä houkuttele lukijoita, mutta nimi kuvastaa juuri sitä, mistä blogi kertoo.

Olin vuosia haaveillut videoiden tekemisestä YouTubeen. Olisi ihanaa, jos saisin maustettua postauksia myös videoilla. Koin kuitenkin olevani liian vanha sellaiseen eikä aiheittakaan ollut mielessä. Kuvasin helmikuussa tyttäreni vanhojentanssit ja editoin sen sukulaisten nähtäväksi. Siitä se ajatus sitten lähti.

Ensimmäisen julkisen videon tein maaliskuussa kotipihan lumitöistä. Viihdyn mielummin kameran takana, mutta nyt jopa uskaltauduin huppu päässä kolaamaan pihaa kamalassa lumituiskussa :D
Sitten välähti, että voisin kuvata tuunailuja ja tein kevään aikana kaikki tuunausta odottaneet kohteet. Tuunausideoita on muutama mielessä, mutta tarvittavia materiaaleja ei ole vielä kasassa, joten ne odottavat vielä toteutumistaan.

Pienin askelin olen rohkaistunut ja uskalsin elokuun alussa äänittää omaa ääntäni videoon, vaikka se kuulostikin hölmöltä. Vielä en kuitenkaan uskaltautunut astua kunnolla kameran eteen.

Videoiden tekemiseen oli kuitenkin niin suuri palo, että päätin rohkaistua ja tehdä viikon aikana kuvatuista pätkistä säännöllisen videopostauksen. Jos miljoona muutakin tyyppiä maailmalla on uskaltautunut kuvailemaan videoita, niin miksi minä en voisi?! Videoita on mukava katsella sitten mummoiässä, jos ne edelleen löytyvät netin syovereistä. Kerta kerralta kuvaaminen on helpompaa eikä tunnu enää niin kamalalta. Silti välillä mietin, mitä järkeä tässä on, mutta ajattelen sen niin, että joka tapauksessa tekisin samoista asioista blogipäivityksiä kuvien kera, ja onhan se videon välityksellä kuitenkin vähän erilaista katseltavaa.

Tämän haasteen sain Sannalta, Syvältä-blogista. Löysin Sannan blogin ihan äskettäin ja tykästyin blogin monipuolisuuteen. Sanna päätti haastaa uusimpia lukijoitaan ja sain kunnian olla yksi heistä. Kiitos siitä :)

Heitän haasteen eteenpäin ja haasteen saavat:
1. Räpellystä - Sanna-Mari
2. Kotokolossa - Kaisa
3. Paint my house black - Miina
4. Susanne - Susanne


Ohjeet (jotka saa kopioida myös omaan blogiinsa), tulevat tässä. 

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen). 

2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.

3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
  
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.

5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.  #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.


16 kommenttia:

 1. Kiitos Kati haasteesta...mie oon tosi laiska näihin mutta yritänpäs parantaa nyt tapaani :)

  VastaaPoista
 2. Hauska haaste. Löysin blogisi juuri, täytyykin tutustua tarkemmin. Arjen asiat on kivoja lukuisten pintasiloiteltujen blogien seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuija, tosi kiva kun löysit blogiini!
   Tervetuloa pian uudelleen. Menenkin saman tien kurkistamaan mitä kuuluu Satulinnaan :)

   Poista
 3. Kiitoksia :) Koitan saada aikaseks...oon jotenkin vaan huono näissä vaikka ovatkin mukavia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle oli aika haastava tehtävä kirjoittaa noin paljon tekstiä :D

   Poista
 4. Heippa, kiva haaste, mielellään osallistun :) Hieno tarina blogille, ja kyllä niitä videoita olis mukava myös itse tehdä, mutta eipä mulla ole siihen valitettavasti välineitä kun ainoa kamera mikä ottaa videokuvaa on puhelimen, ja sekään ei häävisti :D Voi kestää kyllä pari päivää että osallistun haasteeseen, mutta olen kuitenkin osallistumassa :)

  VastaaPoista
 5. Hih, minäkin tein tyttäreni kuvaamana jokin aika sitten videon, jossa esittelen puutarhaamme. Ei riittänyt pokkani sen julkaisemiseen. Sen sijaan sain idean vähän laihduttaa... Kolmen kuukauden istuskelu ja ontuminen ovat tuoneet mukavasti lisämassaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Satu. Minullakin alussa hirvitti videon julkaiseminen, mutta nyt olen jo tottunut :D
   Toivottavasti saat varpaasi pian kuntoon ja pääset kunnolla liikkeelle.

   Poista
 6. Kiva tarina. Ja mua ainakin nimi "Tavallista arkea" houkuttaa :). Sitähän se elämä parhaimmillaan on.

  Täältä tulee kannustusta videoiden tekemiseen. Itse en kestä omaa puhettani kuunnella (koska ääni on ihan eri kuin se minkä itse kuulee päänsä sisällä), eikä kyllä ole mielekkäitä aiheitakaan. Ellei sit joku sellanen selviytymisvideo, jossa raivaan tieni pyyhevuorien alta takaisin ihmisten ilmoille :). Tai vintin kaappien tavararöykkiöistä. Juu ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka. No niin, sullahan on komediavideon aihe tiedossa. Selviytymisvideo kuulostaa hauskalta :D

   Poista
 7. Tavallista arkea on nimi parhaasta päästä, sitähän se meillä on:) Ja koskaan ei ole liian vanha haaveiden toteuttamiseen niin kauan kun kynnelle kykenee, tietäisitpä minun ikäni:))) ja sanonkin toivottavasti en koskaan tulekaan "liian vanhaksi" elikä luota itseesi kaikki menee hyvin mihin sitten ikinä ryhdytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Sirkka, kannustavista sanoista ja kiva kun tulit kurkistamaan blogiini.
   Lämpimästi tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 8. Hitsi kun osaiskin tehdä videoita :D Mut toi oma ääni-juttu vois olla iso kynnys. Olen snapchatissa ja kun sitä kautta kuulen oman puheeni, tekisi mieli olla useammin hiljaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaappa vain, oliko mulla ihan järkyttävää alkuun kuunnella omaa ääntä :D
   Siihenkin onneksi tottuu ajan kanssa.

   Poista

Kiitos kommenteista!