7.3.2015

Lohta tuorejuustolla kuorrutettuna


Tätä ruokaa tehdään meillä melkein kuukausittain. Helppoa ja maukasta. Lisukkeena on yleensä uunissa paahdettuja kasviksia, mitä milloinkin sattuu löytymään.

Poistin kalasta muutamat ruodot, vedin pienet viillot kalan pintaan ja ripottelin suolaa, jonka jälkeen levitin paksun kerroksen tuorejuustoa pintaan. Sen jälkeen laitoin kalan n. 200 asteiseen uuniin ja aloin valmistella kasviksia.

Tällä kertaa laitoin porkkanaa, perunaa, paprikaa, keltasipulia, punasipulia ja parsakaalta, jota löytyi pakkasesta. Joskus laitan vihreitä papuja ja valkosipulia, jos sattuu olemaan. Bataattia tulee ostettua harvemmin, mutta sitäkin olen joskus laittanut. Kasviksiin laitoin oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja timjamia.

Kun kala on ollut uunissa n. puoli tuntia, laitan kasvikset mukaan uuniin ja vaihdan kiertoilman päälle. Vielä noin 20 minuuttia ja valmista tuli.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista!