25.3.2015

Tahtoo uuden lattian


10 vuotta sitten tuli valittua laminaattisen keittiötason väriin sopiva lattia pähkinäpuusta. Väri oli mukava harmaanruskea. Mutta emme tulleet ollenkaan ajatelleeksi sitä, että aito puulattia vaihtaa väriä ajan saatossa. En tykkää yhtään!

Valitsimme kovapuulattian, koska parketti olisi tullut hirvittävän kalliiksi ja laminaattilattia ...niin, mikähän se oli syy...? Halusimme kuitenkin varpaiden alle aidon puulattian.

Väri on muuttunut punertavan kellertäväksi, jota en haluaisi enää katsella. Samaa, yhtenäistä lattiaa on n. 140 neliötä. Mietimme jo viime kesänä, että vaihtaisimme uuden lattian muihin tiloihin, mutta jättäisimme 4 huonetta entiselleen. Mitään ei kuitenkaan saatu aikaiseksi.
Naarmujakin on tullut, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi.

Tässä kuvassa näkyy keittiötason väri, josta pidän edelleenkin, ja lattian väri, joka on muttunut totaalisesti entisestä kylmänruskeasta lämpimän väriseksi. 


Ruokapöytä ja sohvapöytä on myös valittu pähkinäpuusta (viilua), ja ne ovat olleet myös harmaanruskeita uutena, mutta ovat ajan saatossa ovat vaihtaneet väriä lattian mukana. 
Ajattelin kokeilla käsitellä niitä jotenkin, meni syteen tai saveen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista!