10.3.2015

Kokeilussa lehtikaalisipsitPitihän minunkin kokeilla näitä trendikkäitä lehtikaalisipsejä. Ja yllättävän hyvän makuisia niistä tulikin, kelpasivat myös nuorisolle.

Ostin 200g lehtikaalta, jotka huuhtelin ja kuivasin hyvin. Revin lehdet paksun lehtiruodin ympäriltä sopiviksi suupaloiksi ja nakkelin kulhoon, jossa sekoitin niihin oliiviöljyn. Ohjeen mukaan suolaa olisi pitänyt laittaa 1/2 tl, mutta reilusti vähempi määrä riitti. Onneksi ripottelin suolan vasta kun olin kumonnut lehtiläjän pellille ja tasoittanut ne. Puoli teelusikallista olisi ollut ihan liikaa. Sekoittelin lehtiä vielä pellillä, suolan lisäämisen jälkeen. Lehtimäärä tuntui aluksi valtavalta, mutta ne kutistuvat uunissa.

Uuni oli lämmitetty 170 asteeseen kun pistin pellin uuniin, ensin 10 minuutiksi, jonka jälkeen kääntelin ja sekoittelin lehtiä. Ja vielä toiset 10 minuuttia, ja jälleen kääntelyä ja takaisin uuniin. Reilut puoli tuntia niissä meni, kun lehtiä oli pellillä paljon ja olivat alkuun toistensa päällä. Pienemmällä määrällä olisi tullut nopeammin valmiiksi. Osa oli jo mukavan rapsakoita, mutta isommat kappaleet olisivat vielä tarvinneet uunia pitempään. Poimin pelliltä rapeimmat maistiaisiksi ja laitoin loput vielä n. viideksi minuutiksi takaisin uuniin. Joissain ohjeissa uunin lämpötilaksi oli annettu 150 astetta, joka olisi tähän määrään ollut ehkä parempi lämpötila.1 kommentti:

Kiitos kommenteista!