9.3.2015

Kana-pestopastaa


Tämä on sellainen arkiruoka, jota meillä tehdään ainakin kerran viikossa. Tulee nopeasti valmista. Tarvitaan vain kanan filesuikaleita (400g-500g), purkki pestoa, purkki Valio Crea kolme juustoa-ruokakermaa, 1-2 valkosipulin kynttä ja pala kovaa juustoa raastettuna, esim. 50 g Grana Padanoa. Pastana käy mikä tahansa. Meillä on pääasiassa spagettia tai fusillia, joskus tagliatellea tai farfallea.

Ensin pastavesi kiehumaan ja kana pannulle paistumaan. Pannuksi kannattaa valita mielummin esim. paistokasari, jossa on vähän korkeammat reunat. Kun kana tirisee pannulla, silppuan sillä välin valkosipulinkynnet ja lisään ne kanan joukkoon. Suolaa en lisää, koska pestossa, kermassa ja juustossa on tarpeeksi suolaa antamaan makua. Kun kana on paistunut kypsäksi, pienennän lämpöä ja tyhjennän koko pestopurkin ja kermapurkin pannulle ja sekoitan ne kanan joukkoon. Tässä vaiheessa ehdin vielä raastaa juuston valmiiksi, ennen kuin pasta on kypsynyt.

Kun pasta on kypsää, valutan veden pois ja kaadan pastan kastikkeen joukkoon. Sekoittelen vähän ja lisään sitten juustoraasteen. Loppusekoitus ja valmista tuli.

Tätä voi muutella oman mielensä ja makunsa mukaan, välillä laitan pippuria mausteeksi, joskus jätän valkosipulit pois, joskus juustoa ei olekkaan jääkaapissa, uppoaa hyvin myös ilman juustoa ja/tai valkosipulia. Jos juustoa on vähän, raastan sitä vain annoksen päälle.
2 kommenttia:

  1. Kana tirisee pannula (hauskasti sanottu) :)
    On varhmaan hyvvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista!