23.3.2015

Pitsataikina


Etsin netistä kerran pitsataikinaohjetta, josta tulisi yhtä hyvä kuin aito pizzerian pitsa, eikä sellaista paksua "leipämäistä", jota usein kotitekoisesta pitsapohjasta tulee. Toki, joillekkin maistuu myös paksumpi pohja, mutta itse pidän ohuemmasta pohjasta. Mitä ohuempi, sen parempi.

Monessa ohjeessa neuvottiin laittamaan taikina jääkaappiin lepäämään tunneiksi ja jopa kolmeksi päiväksi, joka oli minulle uutta. Olen nyt noudattanut neuvoa ja tehnyt neljä kertaa taikinan kylmään veteen ja laittanut taikinan kelmun suojassa jääkaappiin ainakin 1-3 tunniksi.
Täytyy sanoa, että pitsasta tulee todella hyvää.


Taikinaan laitoin:
2 dl kylmää vettä, 15 g hiivaa, ½ tl suolaa, 2 rkl oliiviöljyä ja n. 5 dl durumvehnäjauhoja
Tästä taikinasta tulee, erittäin ohueksi kaulittuna, kaksi pellillistä pitsaa.

Täytteeksi tuli molempiin pitsoihin, tomaattipyreen lisäksi, pepperonia, ananasta, paprikaa, punasipulia ja juustoa. Mausteeksi mustapippuria, oreganoa ja valkosipulia. 

Paistoin uunin alimmalla tasolla, 250 asteessa, n. 10 min.



8 kommenttia:

  1. mie oon joskus kans lukenut tästä mutten ole kokeillut...kiva kun postasit, nytpä täytyy kokeilla. Mukavaa alkavaa viikkoa Kati

    VastaaPoista
  2. Tämän ohjeen olen jostaki joskus lukenu. Mieki tykkään että pohja on ohut.
    Hyvän näköstä on :)

    VastaaPoista
  3. Empä ole kuullukhaan jääkaappitaikinasta. Sehän on hyvä juttu jos ei kehtaakhaan/kerkiä heti tehä valhmiiksi niin nou hätä lopettellee sitte toisena päivänä.

    VastaaPoista
  4. Pitäs kans joskus kokeilla tuota jääkaappitaikinaa, sanovat että kylymäsä taikinaan tullee tosi hyvä maku.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista!